Kemistikillan viikkotiedote
Viikko 48

Kemistikilta
• Pikkujoulukausi on taas alkanut!
• Ehdota vuoden 2020 XX:ää!
• Polin KemistiKlubin Alumnit ry esittäytyy
• Ehdota ansiomerkin saajaa!
• Toimihenkilöhaku vuodelle 2021
• Anna opintopalautetta killan kautta
Muut
• Vaihto-opinnot
• Maisteriopiskelijoita tai -alumneja haetaan haastatteluun
• Tohtorikoulutettavan paikkoja Australiassa
• Osallistu tunnetutkimukseen!
Tulevia tapahtumia
2.12.20 KKlubin vaalikokous
5.12.20 piKKujoulut
20.2.21 Kondensatio 130

Pikkujoulukausi on taas alkanut!
Kemistikilta järjestää perinteiset piKKujoulut Zoomissa 5.12. klo 18.00 alkaen. Luvassa on erilaista ohjelmaa, hyvää menoa ja jouluruokaa halukkaille. Juhlat ovat ilmaiset ja ruokakassi kustantaa 8€. Mukaan mahtuu kaikki halukkaat!

MITÄ: piKKujoulut
MISSÄ: Zoomissa
MILLOIN: 5.12. Klo 18.00
MITÄ MAKSAA: 8€ ruokakassin tilanneille
Ilmoittaudu

Pre-Christmas season is starting!

Chemistry Guild is organizing its traditional piKKujoulut (Pre-Christmas party) in Zoom on 5.12. at 18.00. Welcome to enjoy good company, performances and a voluntary Christmas food package. The party is free but to those ordering the delicacy package it costs 8€.

WHAT: Pre-Christmas party
WHERE: Zoom
WHEN: 5.12. at 18.00
PRICE: 8€ if you ordered the delicacy package
Sign up
Ehdota vuoden 2020 XX:ää!
On taas tullut aika antaa kunnioitusta tämän vuoden ponteville puurtajille, tomerille tekijöille ja muuten vain ansioituneille kiltalaisille. Lauantaina 05.12. tavalla tai toisella järjestettävissä piKKujouluissa palkitaan toimijoita, jotka ovat ansainneet tunnustusta. Raati toivoo tarkkaavaisilta tontuilta ehdotuksia kunniaosoituksen ansainneista ihmisistä 04.12. klo 23:59 mennessä. Ehdotusten määrää ei ole rajoitettu.
XX = ?

Suggest the year's XX!

Do you know a chemist who goes unrewarded? Someone who deserves some recognition? Now's your chance to reveal them! Chemistry Guild rewards their traditional XX's of the year at the to-be-organized-one-way-or-another pre-Christmas party on the 5th of December. Enter the title and description of the chemist of your choice by 4th of December and they'll get the recognition they deserve!
XX = ?
Polin KemistiKlubin Alumnit ry esittäytyy
Mikäli olet jo valmistunut, olet pian valmistunut tai olet muuten alumnihenkinen, kannattaa tutustua KKlubiin! Kyseessä on siis Polin Kemistiklubin Alumnit ry eli tuttavallisemmin KKlubi, joka on Kemistikiltalaisille suunnattu alumniyhdistys. KKlubin toiminnan kantava ajatus on toimia kemistialumneille rentona kohtaamispaikkana. Tapahtumatarjonnassa on jokaiselle jotakin: afterworkkeistä wappuaaton skumppatarjoilun kautta työssäkäyvien aikatauluihin sopiviin excursiohin! Kuluvana vuonna ympäröivä maailma on toki laittanut lusikkansa tapahtumatarjontaan, mutta monenlaista on silti ehditty ulkoilmassa.

Mikäli kiinnostuit, kannattaa lähteä kokeilemaan. Eikä vähiten siksi että ensimmäinen vuosi on ilmainen! Jäseneksi ja tiedotuslistoille pääsee lähettämällä sähköpostia KKlubin hallitukselle kemistiklubi-hal@list.ayy.fi. KKlubista voi lukea lisää myös nettisivuilta: kemistiklubi.fi. Sieltä löytyy myös vaalikokouskutsu!
Lisätietoja
Ehdota ansiomerkin saajaa!
Ansiomerkkitoimikunta on nyt muodostettu ja kuulisimme mielellämme Sinun mielipiteesi siitä, kuka Kemisti ansaitsee ansiomerkin! Kirjoita ehdotuksesi ansiomerkin tai kunniamaininnan saajaksi siis tähän lomakkeeseen! Muistathan myös laittaa ehdotukseesi perustelut siitä, miksi ehdottamasi henkilö ansaitsee tunnustuksen. Lomakkeen saa täyttää niin monta kertaa kuin tahtoo, mutta kuitenkin ennen 20.12.2020.

Ehdotukset käydään toimikunnan kesken läpi ja myönnetyt ansiomerkit jaetaan keväällä 2021!

Ansiomerkkisin terkuin,
Jenna Arponen
Ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtaja
Ehdota jotakuta

Suggest a recipient for the Badge of Merit The Badge of Merit committee has been formed. Now, we would like to hear your opinion on who deserves a badge of merit! Write your suggestion for the recipient of a Badge of Merit into this form! Please include justification for why the person deserves recognition. The form may be filled in as many times as you wish, yet before the 20th of December 2020.

The committee will go through the suggestions, and the Badges of Merit will be awarded in Spring 2021.

With Meritly regards,
Jenna Arponen
Chairperson of the Badge of Merit Committee
Suggest someone
Toimihenkilöhaku vuodelle 2021
Haku ensi vuoden toimihenkilötehtäviin on nyt auki! Jos toimihenkilörooleista tai hakuprosessista on kysyttävää, otathan yhteyttä raatiin. Kerromme mielellämme tarkemmin toimihenkilöiden työnkuvasta!
Hae toimihenkilöksi
Toimihenkilöroolit

Application period for official positions has begun! If you have any questions regarding the positions or the application process, do not hesitate to contact the board!
Apply as an official
Anna opintopalautetta killan kautta
Nyt kun syksyn kurssit on pitkälti alkaneet, niin voi alkaa suorittaa anonyymiä avautumista kurssipalautteen muodossa! Erityisesti nyt etäopintojen aikana on tärkeää antaa palautetta, jotta tietoa kursseilla ilmenneistä ongelmista saadaan välitettyä eteenpäin korkeakoululle, ja ongelmatilanteisiin voidaan reagoida.
Anna palautetta

Since the autumn semester has already begun, it's a good time to start sending us anonymous feedback considering your courses and studies! As the courses are mostly held online due to the COVID-19 situation, it's very important to let us know if there are any problems, so we can inform our school and thus help them solve the arisen problems faster.
Give feedback

Muut
Vaihto-opinnot
Kaipaisitko maisemanvaihdosta? Haluaisitko kenties vaihtaa vanhan tutun makaronilaatikon johonkin hieman eksoottisempaan? Kiinnostaisiko sinua harjaannuttaa kielitaitojasi? Entä haluaisitko tutustua uusiin kulttuureihin ja samalla tavata ihmisiä ympäri maailmaa?

Vaihtohaku lähenee taas ja nyt onkin oivallinen aika pohtia, sopisiko sinun HOPSiisi lukuvuosi ulkomaisessa yliopistossa. CHEMillä on suuri valikoima yhteistyöyliopistoja ympäri maailmaa, joten valinnanvaraa riittää. Vaihtokohteisiin pääset tutustumaan Destination Databasessa.

Vaihdon päähaku on tammikuussa. Päähaussa haetaan kaikkiin muihin kohteisiin paitsi Japaniin, jonka haku on jo nyt marraskuussa (2.11.–1.12.2020). Näissä hauissa haetaan lukuvuoden 2021-22 vaihtopaikkoja.

Jos sinulla on kysymyksiä vaihto-opintoihin liittyen tai kaipaat apua vaihdon suunnittelussa, voit olla yhteydessä CHEM vaihtoneuvojaan Jenniin sähköpostitse kv-neuvoja-chem@aalto.fi tai TGssä (@jenniiinn).
Maisteriopiskelijoita tai -alumneja haetaan haastatteluun
Ilmianna opiskelukaveri/vastavalmistunut alumni joka opiskelee Fibre and Polymer Engineering, Creative Sustainability, Sustainable Metals Processing, Chemistry sekä Biotechnology maisteriohjelmassa! Haluamme lisätä maisteriohjelmien näkyvyyttä ja rikastuttaa hakusivuja, joten teemme haastatteluja minkälaista on opiskella kyseisessä ohjelmassa. Haastattelu täysin sähköisesti ja lähetän haastateltavalle kysymyksiä joihin vastata. Yhteydenotot sähköpostilla: kitty.norros@aalto.fi
Tohtorikoulutettavan paikkoja Australiassa
Lisätietoja
Osallistu tunnetutkimukseen!
Etsimme koehenkilöitä Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella toteutettavaan tutkimushankkeeseen.

Tutkimuksessa tulet näkemään lyhyitä sanallisia kuvauksia erilaisista tilanteista. Tehtävänäsi on värittää ruudulla esitettäviin ihmiskehoihin, missä kohtaa kehoasi tunnet tuntemuksia kuvitellessasi itsesi kuvattuun tilanteeseen.

Osallistuminen tutkimukseen kestää noin 10-20 minuuttia. Kiitokseksi osallistumisestasi voit osallistua elokuvalippuarvontaan, missä arvotaan 24 elokuvalippua kaikkien osallistuneiden kesken. Tule mukaan kasvattamaan tieteellistä tietoa tunteista!

Tutkimukseen osallistujan tulee olla täysi-ikäinen ja puhua äidinkielenään suomea. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja voit halutessasi keskeyttää tutkimuksen milloin tahansa. Ethän osallistu tutkimukseen, mikäli olet osallistunut samannimiseen tutkimukseen aikaisemmin.

Yritä järjestää tutkimukseen osallistumisen ajaksi itsellesi rauhallinen ympäristö, jossa voit osallistua tutkimukseen 10-20 minuutin ajan ilman häiriöitä.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa
Väitöskirjatutkija 
Mikke Tavast 
Aalto-yliopisto 
mikke.tavast@aalto.fi
Osallistu

Jänis Järvilehto
Tiedottaja-sihteeri 2020
Kemistikilta ry

Icons made by Freepik and Pixel perfect on flaticon.com

jäniscorner