Kemistikillan viikkotiedote - viikko 2

  • 2018-01-07 19:59:00

Hojo hojo, mahtavaa uutta vuotta 2018 kaikille kiltalaisille!
- - -
Happy new year 2018!
All content in English: [6]

KEMISTIKILLAN TIEDOTTEET:
[1] Maisteripääainesauna 8.1.

[2] LST maisteri-info 11.1.
[3] Osallistu Nesteen Tislausolympialaisiin!
[4] Ilmoitukset viikkotiedotteisiin

MUUT TIEDOTTEET:
[5] Avoin työpaikka: Tutkimusapulainen – Kemikaali-inventaario
[6] Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia / Otanko’s pole dancing try outs

TULEVAT TAPAHTUMAT / UPCOMING EVENTS:
8.1. Maisteripääainesauna

11.1. LST maisteri-info
24.2. Kondensatio 127


 Kemistikillan tiedotteet

[1] Maisteripääainesauna 8.1.

Tuskailetko monien hyvin pääaineiden välillä? Mikä on sinulle se sopivin pääaine (tai jopa maisteriohjelma!) ?
Tule siis kuulemaan CHEMin pääaineessa opiskelevien ihmisten näkemyksiä ja kokemuksia Otarannan kattosaunalle. Tilaisuudessa on saunomismahdollisuus ja tarjotaan ilmaista RUOKAA. Otathan avoimen mielen ja oman pyyhkeen mukaan tapahtumaan, valveutunut saunoja varaa myös hieman käteistä mukaan. ;)
Tilaisuus on suunnattu pääainettaan valitseville CHEMin opiskelijoille.

Kysymyksiä voi esittää CHEMin opintovastaaville (2017+2018)

Mitä? Maisteripääainesauna
Missä? Avain-sauna (Otaranta 8 E kattosauna)
Milloin? 8.1.2018 Klo 18:00
Miksi? Opiskelijoiden kokemuksia pääaineista


 [2] LST maisteri-info 11.1.

Pääaineinfo Life Science Technologies -ohjelmasta pidetään torstaina 11.1.2018 klo 16.15-17.15 (Otakaari 3, F239a). Tervetuloa kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan!
Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti CHEMin, ELECin ja SCIn opiskelijoille.

Ohjema:
Life Science Technologies –ohjelman esittely
Pääaineiden lyhyet esittelyt
Käytännön tietoa siirtymisestä, hakemisesta ja aikataulusta


 [3] Osallistu Nesteen Tislausolympialaisiin!

Nyt on loistava mahdollisuus ilmoittautua Nesteen Tislausolympialaisiin! Kilpailu on tarkoitettu 4.-5. vuoden opiskelijoille. Kilta valitsee toisen kilpailun joukkueista motivaatiokirjeen perusteella. Motivaatiokirjeen maksimi pituus on 1024 merkkiä. Killan raati '18 valitsee 3 hengen joukkueen keskiviikkona 10.1.2018. Huomaa että ilmottautuminen on sitova. 

Ilmottautua voi Kemistikillan nettisivuilla osoitteessa: https://www.kemistikilta.fi/sivut/ilmot?id=Tislausolymp&lang=fi

Lisätietoja: 

Neste tarjoaa prosessi- ja kemiantekniikan 4.-5. vuoden opiskelijoille mahdollisuuden kisata koulujen paremmuudesta NAPCON Games – Distiller –pelillä. Kisaa käydään Aallon, Lappeenrannan ja Oulun yliopistojen sekä Åbo Akademin välillä ja tulokset julkaistaan eri sosiaalisen median kanavissa. Parhaillaan on käynnissä vastaava NAPCON Games Operator World Cup alan ammattilaisille ja tässä alkueriä on pelattu Lontoossa, Houstonissa, Dubaissa sekä Slushissa Helsingissä.

Kyseessä on kemianteollisuuden operaattoreille suunnattu tislauspeli, jonka avulla saa hyvän käsityksen teollisen mittakaavan tislaukseen liittyvistä syy-seuraus -suhteista, häiriöistä ja prosessin ohjauksesta operaattorin näkökulmasta. Peliä hyödynnetään parhaillaan Nesteen työntekijöiden koulutuksissa.

Olympialaiset järjestetään 8.2.2018 Porvoon jalostamolla. Kilpailun lomassa on mahdollisuus tutustua avoimiin kesätyöpaikkoihin, kuulla DI-työn tekemisestä Nesteellä, esitellä itsensä ja omaa osaamistaan rekrytoiville esimiehille sekä tutustua Nesteeseen mahdollisena tulevana työnantajana. Maksamme matkoista km-korvaukset ja tarjoamme osallistujille ruuat sekä pikkupurtavaa.Palkintona voittajajoukkueelle tarjotaan päivä jalostamolla käyttö- ja tuotantoinsinöörin kanssa.

Odotamme kisailemaan kahta joukkuetta/yliopisto, toinen kiltojen ja toinen professorien valitsemana, jolloin joukkueet pääsevät kilpailemaan myös yliopiston sisäisestä mestaruudesta. Kummassakin joukkueessa tulee olla 3 henkilöä. Joukkueen toiminnassa tulee näkyä Nesteen arvot yhteistyö, vastuullisuus, uudistuminen ja tuloksellisuus, jotka ohjaavat päivittäistä toimintaamme. Arvostamme monimuotoisuutta ja monipuolista osaamista, koska joukkueessa jokaisella on oma, tärkeä roolinsa.

Tammikuun alussa NAPCONin edustaja tulee sopivana ajankohtana mielellään vkolla 3 esittelemään peliä, jotta joukkueet pääsevät harjoittelemaan etukäteen. Mahdollisia kysymyksiä pelistä voi lähettää NAPCON support -sähköpostiin: napcongames@nestejacobs.com. Mukavia pelihetkiä alkuvuoteen!


 [4] Ilmoitukset viikkotiedotteisiin

Jos haluat tiedottaa killan viikkotiedotteessa, lähetä tekstisi tiedottaja-sihteerin sähköpostiin (tiedottajasihteeri@kemistikilta.fi) lauantaisin klo 22:00 mennessä.


 Muut tiedotteet

[5] Avoin työpaikka: Tutkimusapulainen – Kemikaali-inventaario

Molekyylimateriaalien tutkimusryhmä Teknillisen fysiikan laitokselta etsii tutkimusapulaista kemikaali-inventaarion tekemiseen. Työ kestää n. 1,5 kk ja sen voi suorittaa kokoaikaisena tai myös pidempänä, mutta osa-aikaisena, hakijan toiveen mukaan. Tämä on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan huippuyliopiston tutkimusryhmien toimintaan ja luoda kontakteja tulevaisuutta varten.

Työnhakuun pääset seuraavasta linkistä: http://www.aalto.fi/fi/about/careers/jobs/view/1686/
Lähetä hakemuksesi 31.1.2018 mennessä.


 [6] Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia / Otanko’s pole dancing try outs

Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia viikoilla 2 ja 3!

Uusi vuosi tarkoittaa myös uutta alkua Otangon tankotanssin alkeistekniikkatunneille. Viikoilla 2 ja 3 kuka tahansa on tervetullut osallistumaan Beginner Technique Class -tunneillemme ilmoittautumatta. Tunteja pidetään keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin Yhdistystilassa (JMT 1). Haastamme kaikki kokeilemaan uutta urheilulajia, ota vaikka kaveri mukaan. Tarkat ajat ja lisätietoa löytyy nettisivuiltamme https://otanko.ayy.fi/?page_id=1353!

P.S. Edistyneemmät tankoilijat: vuoden alusta alkaa myös ensimmäinen vaativa tankotekniikkatuntimme!

- - -

Otanko organizes open Beginner Technique Classes during weeks 2 and 3. Classes are held on Wednesday, Thursday and Sunday at the Association room (JMT 1) and they don’t require enrolment. Accurate times for the classes and more information can be found at Otanko’s web page: https://otanko.ayy.fi/?page_id=1353


Terkuin,

Piia Iivonen
Tiedottajasihteeri 2018 | Kemistikilta ry
tiedottajasihteeri@kemistikilta.fi

 

 

Tiedottaja-sihteeri 2018: Piia Iivonen tiedottajasihteeri@kemistikilta.fi
23.10
17:15 @ Ke3
26.10
21:00 @ Smökki
29.10
18:00 @ Kinopoli
1.11
00:00 @
6.11
16:00 @ Pitäjänmäki
7.11
17:30 @ Teerenpeli, Kamppi
14.11
16:15 @ TBA
17.11
18:00 @ Otarannan kerhotila
Yhteystiedot

Kemistintie 1
FIN-02151 Espoo
Finland

hallitus kemistikilta.fi

Sisältö © 2012-2018 Kemistikilta
Ulkoasu © 2012-2018 Markus Sintonen

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste

Tapahtumien ilmoittautumisrekisterin tietosuojaseloste

Kemistikiltaa tukemassa

Borealis NN Eco-online

Borealis Elomatic

Elomatic Neste

Sks