Kemistikillan viikkotiedote - viikko 13

  • 2019-03-31 22:46:20

KEMISTIKILLAN TIEDOTTEET

[1] Rottasitsit

[2] Historiikin päätoimittajahaku

[3] Hae CHEM-kurssiapulaiseksi 2019–2020!

[4] ChemHel Yritysilta

[5] Kemistikillan KotiKeittoKisa 2019

 

MUUT TIEDOTTEET

[6] Työpaikkailmoitus: Patentti-insinööriharjoittelija / Patentti- ja tavaramerkkitoimisto Heinonen & Co

[7] Wappuvaihto 2019

[8] Kurssiassareita Tietotekniikan laitoksen kursseille syksyksi, hakudeadline 15.4.2019

[9] Sustainability Science Days 2019

[10] Äpyn myyjäkauden avajaiset 2.4.

[11] AYY:nTaiteellisen toiminnan avoin kokous 3.4. klo 17 @Café Kylteri

[12] Humans vs. Zombies

[13] Hae AYY:n stipendejä!

[14] RWBK Finlandia-talossa 5.4.

[15] Ideas for promoting Teekkari culture, DL 7.4.

 

TULEVIA TAPAHTUMIA // UPCOMING EVENTS

2.4. ChemHel yritysilta

3.4. KKlubin afterworkit @ Teerenpeli

6.4. Rottasitsit

24.4. Kemistikillan KotiKeittoKisa 2019

28.4. Muuten vaan-sillis

 

--------------------

 

KEMISTIKILLAN TIEDOTTEET

 

[1] Rottasitsit

Oletko aina halunnut päästä sitsaamaan, mutta sinua on estellyt sitsien kallis hinta tai todella vaikea teema? No ei se mitään, nyt näihin ongelmiin löytyy vastaus! 6.4. järjestetään OK20 yläkerrassa Rottasitsit. Voit vetää päällesi kaikkein mukavimmat hengailuvaatteesi ja nauttia illan tarjonnasta vaivattomaan hintaan 2,6€/4,95€ (norm./a la carte).
Sitsit alkavat rush-hour tilaisuudella (cocktailtilaisuus) kello 18:00 ja itse sitsit alkavat 18:30. Ilmo aukeaa 27.3. kello 12:00 ja sulkeutuu 05.04. kello 23:59

***


Have you always wanted enjoy sitsit, but the price has been too expencive or the dresscode too hard? Now we have solution for you, Ratsitsit 6.4.! You can attend at affordable price of 2,6€/4,95€ (normal / a la carte). 
Sitsit will begin with rush-hour ("cocktail event") 18:00 and the main event will begin at 18:30. Sign-up will start 27.03. 12:00 and close 05.04. 23:59.

 

[2] Historiikin päätoimittajahaku

Kemistikilta täyttää 130 vuotta helmikuussa 2021. Tarkoituksenamme on jatkaa jo aiemmin aloitettua työtä killan historiikin päivittämiseksi 130 vuoteen asti. Etsimme historiikille päätoimittajaa tai päätoimittajia, joiden tehtävänä on kasata historiikkitoimikunta, joka toimittaa historiikin 130-vuotisvuosijuhlille. Historiikkiä on aiemmin kasattu jo jonkin verran 125. vuoteen asti, mutta projektia ei saatu aiemmin maaliin asti. Kemistikillan raati avustaa ja tukee toimikunnan kasaamista, mutta olettaa päätoimittajaksi hakevien olevan jo perehtyneitä killan historiaan.

 

Jos kiinnostuit historiikin päätoimittajan pestistä, lähetä hakemuksesi puheenjohtaja@kemistikilta.fi 3.4.2019 mennessä. Kemistikillan raati valitsee hakemuksista päätoimittajan/päätoimittajat. Esitelkää hakemuksissa itsenne ja kertokaa miksi olisitte hyviä päätoimittajia sekä kertokaa, miten kasaisitte toimikuntanne.

 

[3] Hae CHEM-kurssiapulaiseksi 2019–2020!

Hei Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelija!

Kiinnostaako joustava osa-aikatyö, jolla tuet omia opintojasi? Etsimme kurssiapulaisia kemian ja materiaalitieteen kursseille 2019-2020.

Kurssiapulaisen tehtävässä on hohtoa:
- Se on oman alan työ, josta maksetaan asiallista palkkaa.
- Työnantajat arvostavat opetuskokemusta.
- Opettamalla syvennät omaa ymmärrystäsi.
- Tutustut uusiin ihmisiin ja pääset työskentelemään hyvänhenkisessä porukassa.
- Voit työskennellä joustavasti opintojesi ohessa.
- Työmatka jää lyhyeksi, jos olet jo valmiiksi kampuksella.

Avaamme haun ensi lukuvuoden kurssiapulaisten tehtäviin 4.3. Haku on auki huhtikuun alkuun 7.4. asti. Kutsumme osan hakijoista haastatteluihin huhtikuun aikana. Tiedot valinnoista ilmoitetaan toukokuussa ja lopulliset opetustehtävät sovitaan elo-syyskuussa.


Lisätietoja: Lauri Partanen (lauri.partanen@aalto.fi)

 

[4] ChemHel Yritysilta

Kemistikilta ja Helsinki Think Company yhdistävät voimansa ensimmäistä kertaa ikinä! Tule kuulemaan mielenkiintoisia näkökulmia tulevaisuuden työelämästä ja yrittäjyydestä. Puhujana muun muuassa Fazerin tuotekehityspäälikkö Katariina Rommi. Tarjolla myös pientä purtavaa. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 19.3. klo 12:00:

https://www.kemistikilta.fi/sivut/ilmot?id=ChemHelyritysilta&lang=fi

Mikä? Yritysilta Helsinki Think Companyn kanssa
Missä? Terkko Healt Hub, Haartmaninkatu 4, Helsinki
Milloin? 2.4. klo 17-19
Miksi? Hyvää yrityspöhinää
Mitä maksaa? Ei mitään

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/events/255791335298645/

 

[5] Kemistikillan KotiKeittoKisa 2019

Taas se tulee! Nyt voi taas hyvällä syyllä laittaa pojan porisemaan ja alkaa suunnittelemaan omaa mestariteostasi Kemistikillan KotiKeittoKisaan 2019!

Tänä vuonna kilpailu järjestetään 24.4. Tuote hyväksytään kilpailuun mukaan, kunhan siihen on laitettu oma työpanos esimerkiksi yksi (1) rusina. Kilpailun ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin ja ilmoitetut tuotteet tullaan jakamaan järkeviin kategorioihin osallistujamäärästä riippuen. Kilpailun tuomarit rekrytoidaan tapahtumailmon yhteydessä, päätuomarina toimii killan isäntä.

Joten nyt tuumasta toimeen ja eikun hommiin! Kisaan saa osallistua myös joukkueena, joten nappaa ihmeessä kaveri mukaan projektiin. HUOM tapahtuma on koko CHEMille avoin, eli kiltamme jäsenyyttä ei edellytetä! Tapahtuma toimii samalla myös (mahdollisina) preWappubileinä(?), eli paikalle voi tulla vain viihtymäänkin ja todennäköisesti nauttimaan kisan tuotoksista :)

---
Prepare yourselves HomeBrewContest is coming!

The Chemistry guilds HomeBrewContest 2019 will be held 24.4. this gives your unique chance to show your brewing skills in a form of a competition. You can enter the competition as a team or by yourself.

The entries will be divided into suitable categories depending on the number and variance of products. You have to have your own touch in the product, it can be fully made from scratch or you can just add one (1) raisin to a exsisting product. The entries will be judged by all powerful jury, the chair of the jury will be the host of Chemistry guild. After the competition there is a possibility to taste all of the entries by yourself.

So now is the best time to start thinking about your final product and start brewing! Event will act as a (possible) pre-Wappu(?) party of the chemistry guild, you are welcome to the event if you are a member of any CHEM-guilds or association.

---------------------

 

MUUT TIEDOTTEET

[6] Työpaikkailmoitus: Patentti-insinööriharjoittelija / Patentti- ja tavaramerkkitoimisto Heinonen & Co

Heinonen & Co on immateriaalioikeuksien asiantuntija, joka tarjoaa kattavat patenttien, tavaramerkkien, mallioikeuksien ja domain-nimien suojaamiseen, hallinnointiin sekä ylläpitoon liittyvät palvelut maailmanlaajuisesti. Osana kansainvälistä Eversheds Sutherland –konsernia autamme asiakkaitamme hyödyntämään immateriaalioikeuksiaan täysipainoisesti liiketoiminnassaan ja muodostamaan niistä arvokkaita investointeja yrityksensä tulevaisuuden ja menestyksen tueksi. IPR-asiantuntijamme toimivat läheisessä yhteistyössä emoyhtiömme Evershedsin liikejuridiikan asiantun-tijoiden kanssa. Yhdessä tarjoamme yksilöllistä, asiakkaan liiketoiminnan tarpeet huomioon ottavaa palvelua kaikissa IPR-asioissa.

Haemme opintojensa alku- tai keskivaiheilla olevaa patentti-insinööriharjoittelijaa (patent agent trainee) osaksi patenttitiimiämme monipuolisiin asiamiestyötehtäviin toukokuusta alkaen noin puolen vuoden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen.

Työtehtävissäsi avustat patenttiasiamiehiä monipuolisissa tehtävissä, mm. uutuus-, patentoitavuus- ja toiminnanvapausselvityksiin (novelty, patentability and freedom-to-operate (FTO) analyses) ja patenttihakemusten laatimiseen (patent drafting) liittyvissä tehtävissä. Toimeksiannot tulevat eri tekniikan aloilta, mm. mekaniikasta ja tietotekniikasta. Työympäristömme on moniammatillinen ja kansainvälinen. Toimistossamme työskentelee 15 henkeä, joista suuri osa on taustaltaan diplomi-insinöörejä tai lakimiehiä.

Sopivaa taustaa tehtävään olet voinut hankkia esim. tuotekehityksen, elektroniikan tai automaation opinnoista, mutta tehtävä ei edellytä aiempaa patenttiosaamista, vaan koulutamme sinut työtehtävään. Työn sisältö painottuu myös oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Työssä menestymistäsi tukee laaja-alainen kiinnostus eri tekniikan aloihin, bisnesorientoituneisuus, sekä kykysi toimia kansainvälisessä työympäristössä. Tarjoamme sinulle kansainvälisen ja monimuotoisen työympäristön, kilpailukykyisen palkan sekä mahdollisuuden kehittyä patentti- ja IPR-alan moniosaajaksi. Vaikka olemme asianajotoimisto, tarjoamme myös viihtyisän ja rennon työympäristön. Toimistomme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Tehtävä on osa-aikainen, n. 20 tuntia viikossa, ja työtunnit sovitetaan joustavasti opintojen mukaan.

Tehtävä on noin puolen vuoden mittainen määräaikaisuus ja alkaa sopimuksen mukaan toukokuussa. Täytämme tehtävän heti sopivan henkilön löydyttyä. Palkkaus sopimuksen mukaan.

Jos olet kiinnostunut tehtävästä, toimi nopeasti ja lähetä ytimekäs hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostiosoitteeseen rekry@eversheds.fi viimeistään 7.4. mennessä. Kerro meille, miksi juuri sinä olisit oivallinen lisä työyhteisöömme. Pyydämme liittämään hakemukseen ansioluettelon lisäksi nähtäväksemme myös opintosuoritusotteen.

Lisätietoja http://www.heinonen.com ja www.eversheds.fi

 

[7] Wappuvaihto 2019

Tule selvittämään millainen Wappu on Hervannassa ja ilmoittaudu Wappuvaihtoon!

Iloinen bussimatka Hervantaan lähtee Otaniemestä 15.4. klo 9:30. Hervannassa on luvassa ainakin Tampin paljastus sekä Colours-bileet Ilonassa. Bussit takaisin Otaniemen turvaan lähtee yöllä klo 1 ollen perillä klo 3:30 mennessä. 
Hintaa (sisältäen bussikyydit Otaniemi-Hervanta-Otaniemi ja lipun Coloursiin) kertyy max 20€ henkilöä kohden riippuen osallistujamäärästä. Mukaan mahtuu 50 nopeinta ja ilmoittautuminen aukeaa 1.4. klo 12 osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/wappuvaihto-2019/

Lisätietoja FB-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/791123701271281/

***

If the Wappu in Otaniemi begins to be boring or you want to experience something else, sign up for Wappuexchange to see how Wappu is celebrated in Hervanta!

The merry bus ride to Hervanta leaves from Otaniemi the 15th of April at 9:30. At Hervanta, there will be the reveal of Tampere’s own Wappumagazine Tamppi and Colours party at nightclub Ilona. The bus will be back at Otaniemi by 03:30 AM, with the bus leaving at 01:00 AM from Tampere.

The price for the entire exchange is max 20€ per person, with the bus trip from Otaniemi to Hervanta and back and entrance fee to Colours. The 50 spots go to the fastest signups.

Sign up starts on 1st of April at 12:  https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/wappuvaihto-2019/
More information in the FB-event: https://www.facebook.com/events/791123701271281/

 

[8] Kurssiassareita Tietotekniikan laitoksen kursseille syksyksi, hakudeadline 15.4.2019

Tietotekniikan laitos hakee kurssiassareita syksyn kursseille! Esim. Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 kaipaa myös muita kuin tietotekniikan opiskelijoita assareiksi. Lisätietoa löytyy: https://into.aalto.fi/display/enccis/Job+advertisements

Määräaika hakemuksille on 15.4.2019.

 

[9] Sustainability Science Days 2019

Aalto-yliopiston Sustainability Hub (ASH) ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti (HELSUS) järjestävät Espoossa ja Helsingissä 9.5. - 10.5.2019 kaksipäiväisen Sustainability Science Days -konferenssin teemalla ”Making use of sustainability science”. Konferenssin fokuksena on kestävyystieteen hyödyntäminen päätöksenteon areenoilla, ja sen puitteissa järjestetään erilaisia tieteellisiä sessioita, paneelikeskusteluja ja muita tilaisuuksia. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille opiskelijoille!

Facebook https://www.facebook.com/events/777632115908432/?event_time_id=777632119241765

Koko konferenssin ohjelma on saatavilla http://sustainabilitysciencedays.fi/

ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/0b02cae5-9e1a-47af-9b2f-a67e59de75cb?displayId=Fin1727881

 

[10] Äpyn myyjäkauden avajaiset 2.4.

Äpyn myyjäkauden avajaiset Kandidaattikeskuksessa tiistaina 2.4. klo 10-15

Kuuletko, kuinka kevät ulkona puhkeaa kukkaan ja hukuttaa harmoniseen hyminäänsä kevään huolet ja kiireet? Wappu, vuoden riehakkain ja räyhähenkisin juhla on täällä, ja vuoden hauskin huumorilehti Äpy julkaistaan Äpy-gaalassa tiistaina 23.4. Oletko sinä tämän Wapun Äpy-myyjä? Äpyn myyjäkausi aukeaa ryminällä tiistaina 2.4. klo 10 Kandidaattikeskuksessa. Avajaisissa pääset tutustumaan tämän Äpyn myyjätuotteisiin sekä lunastamaan omasi välittömästi diilin tehtyäsi. Paikalla myös muut Wapun ajan hyödykkeet Äpy-myyjille, naposteltavaa sekä muuta kiinnostavaa!

Kun teet diilin ensimmäisen 50h aikana, (torstai 4.4. klo 12 mennessä) osallistut Relex Solutions Flow-lippu-arvontaan sekä Äpyn 50h-yhdistysskabaan. Osallistumalla Äpyn 50h-yhdistysskabaan autat yhdistystäsi voittamaan 30 pulloa kuohuviiniä TAI 300 munkkia toimitettuna suoraan yhdistyksesi päivystyspisteelle Wappupäivänä. Wau! Kysy tarkemmat tiedot yhdistyksesi diilistä yhdistyksesi hallitukselta.

Nähdään myyjäkauden avajaisissa!

FB: https://www.facebook.com/events/803780006656814/

 

 [11] AYY:n Taiteellisen toiminnan avoin kokous 3.4. klo 17 @Café Kylteri

AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä kokoustaa 3.4. klo 17 Kauppakorkeakoulun Café Kylterissä (Ekonominaukio 1) ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokoukseen! Asialistalla on Otaniemen yö, AYY:n taidekokoelman kartutus, valokuvamosaiikki ja muita projekteja. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan AYY:n taiteelliseen toimintaan!

Vaikket pääsisi paikalle (tai vaikka pääsisitkin), voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua AYY:n taiteelliseen toimintaan täällä: https://lomake.ayy.fi/taide/ayy-artistic-activities-take-part/
Saman lomakkeen kautta voi myös jättää omia ideoita!

***

Open meeting of artistic activities on 3 Apr at 5 pm @Café Kylteri

AYY’s Steering Group of Artistic Activities meets on 3 Apr at 5 pm in Café Kylteri (Ekonominaukio 1) and wishes all interested parties welcome in the meeting! On the agenda, Otaniemi Night of Arts, the accumulation of AYY’s art collection, the photograph mosaic and other projects. Welcome to listen in on, discuss and influence AYY’s artistic activities!

Even if you cannot make it (or even if you can), you can tell us about your interest in taking part in AYY’s artistic activities here: https://lomake.ayy.fi/taide/ayy-artistic-activities-take-part/.

You can use the same form to submit your own ideas as well!

 

[12] Humans vs. Zombies

Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin. 

Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja erityishärpäkkeet saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

Fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2213302415597479/ 

Ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/aava/humans-vs-zombies-2019/ 

***

Humans vs. Zombies is a moderated game of tag where zombie players try to spread the infection by tagging human players. Humans can in turn protect themselves by hiding, fleeing or fighting back (using socks or foam gun darts to "stun" zombies). Exciting missions and quests will be available every day. Since teamwork is often the best strategy, players are guaranteed to meet new people. 

Participation is completely free of charge. The organizers will provide the game scarf and special items for you. All you have to do is sign up, show up and play.

Fb event: https://www.facebook.com/events/2213302415597479/ 

Sign up here: https://lomake.ayy.fi/aava/humans-vs-zombies-2019/ 

 

[13] Hae AYY:n stipendejä!

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendejä voi hakea 27.3. klo 12:00  - 24.4. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

***

 

AYY is distributing exchange, community and study scholarships this spring to support the internationalisation of students, support community activities and encourage for successful combination of studies and the student life.

The spring application period for the scholarships is Wednesday 27.3., 12:00, – Wednesday 24.4., 23:59.

 

More information: http://ayy.fi/en/students/services/scholarships/

 

[14] RWBK Finlandia-talossa 5.4.

Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri nähdään Töölönlahden palokunnantalon nokisten kurkihirsien alla suurkonsertissa perjantaina huhtikuun 5. päivänä kello 19.33 alkaen. Konsertissa kuullaan valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon varta vasten tätä konserttia varten retusoimia klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, joita Retuperän kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon lisäksi tulkitsee maamme solistitähtitaivaan häikäisevät tähdenlennot, Sakari Mäkimattila pasuunalla ja Antero Pellikka kitaralla. Konsertin kapellimestarina toimii Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini, eräs aikamme johtavista kapellimestareista.

 

Lippuja konserttiin voi tilata osoitteesta http://liput.rwbk.fi/. Lippuja on myös myynnissä Otakaari 1:n aulassa viikolla 13. Opiskelijaliput 15 euroa.

 

Retuperän WBK Finlandia-talossa 5.4.2019 kello 19.33
Johtaa: Torturo Canini
Solistaa: Sakari Mäkimattila, pasuuna
Solistaa: Antero Pellikka, kitara
Woimailee: Koejäsenet

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/343434226283813/

 

[15] Ideas for promoting Teekkari culture, DL 7.4.

Miten sinun mielestäsi teekkarikulttuuria pitäisi edistää? 
Onko sinulla mahtava idea siitä, miten teekkarikulttuuria tulisi edistää Otaniemessä? Kerro ideasi tällä lomakkeella: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ideani-teekkarikulttuuri/


Tekniikan akateemiset lahjoitti viime vuoden lopussa 30 000 euroa teekkarikulttuurin edistämiseen. Ideoita on kerätty erilaisissa työpajoissa ja nyt kaikki teekkariyhteisön jäsenet pääsevät kertomaan oman ideansa lomakkeen avulla. Mikä mielestäsi edistää teekkarikulttuuria parhaiten? Ideasi voi maksaa mitä tahansa 1-30 000 euron väliltä. Kysely on auki 7.4. asti.


Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta: https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa


Mikäli sinulla on projektista kysyttävää, kommentoitavaa tai laajempi idea esiteltäväksi, olethan yhteydessä projektitiimiin essi.puustinen@ayy.filauri.jurvanen@ayy.fi ja anna.halsas@ayy.fi.

Tiedottaja-sihteeri 2019: Ville Ukkonen
tiedottajasihteeri@kemistikilta.fi
7.10
12:00 @ Kiltis
25.10
21:00 @ Kallio bars
26.10
00:00 @ Smökki
28.10
17:00 @ Ke3
1.11
00:00 @
5.11
17:30 @ Vltava
11.11
11:00 @
11.11
18:00 @ Tapiolan keilahalli
Yhteystiedot

Kemistintie 1
FIN-02151 Espoo
Finland

hallitus kemistikilta.fi

Sisältö © 2012-2019 Kemistikilta
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste

Tapahtumien ilmoittautumisrekisterin tietosuojaseloste

Kemistikiltaa tukemassa

NN Sks Kemia100

KTY Neste