Kemistikillan viikkotiedote - viikko 14

  • 2019-04-07 23:45:15

KEMISTIKILLAN TIEDOTTEET

[1] CHEM opiskelijoiden ICT-tuki: Kysely

[2] Muuten vaan-sillis

[3] Elämää valmistumisen jälkeen? Liity Kklubiin!

[4] Kemistikillan KotiKeittoKisa 2019

 

MUUT TIEDOTTEET

[5] Lääketeollisuuden Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelma opiskelijoille - haku vuoden 2019 ohjelmaan nyt avoinna

[6] Mentorointiohjelma

[7] Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella tarjolla tuntiopetustöitä syksylle

[8] Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa la 13.4.2019 klo 16

[9] Wappuvaihto 2019

[10] Kurssiassareita Tietotekniikan laitoksen kursseille syksyksi, hakudeadline 15.4.2019

[11] Sustainability Science Days 2019

[12] Hae AYY:n stipendejä!

 

TULEVIA TAPAHTUMIA // UPCOMING EVENTS

24.4. Kemistikillan KotiKeittoKisa 2019

28.4. Muuten vaan-sillis

 

--------------------

 

KEMISTIKILLAN TIEDOTTEET

[1] CHEM opiskelijoiden ICT-tuki: Kysely

Hyvä opiskelija,

Vaikuta ICT-välineisiin liittyvän opetuksen ja tuen kehittämiseen Kemiantekniikan korkeakoulussa sekä osallistu leffalippujen (2x2) arvontaan seuraavassa kyselyssä (avoinna 14.4.2019 saakka):https://www.webropolsurveys.com/S/6E95962AD92C4EBF.par

Kiitos vastauksistasi!

***

Dear student,

Have an influence on how ICT-related teaching and support is developed in the University of Chemical Engineering and participate in the raffle of 2x2 movie tickets by participating in this survey (open until 14th of April 2019): https://www.webropolsurveys.com/S/253D02407BA583E1.par 

Thank you for your response!

 

[2] Muuten vaan-sillis

Sillis on tunnetusti opiskelijan parasta aikaa, joten nyt siitä voi nauttia ilman krapulaa! Sunnuntaina 28.4. enemmän tai vähemmän krapulaiset kemistit valuvat Muuten-vaan -sillikselle Rantasaunalle kello 12.00 alkaen. Paikan päällä pääset luonnollisesti nauttimaan sillisantimista, saunomisesta ja paljuilusta skumpan kanssa tai ilman. Krapula vapaaehtoinen.

Mukaan mahtuu 40 kemistiä sekä 20 Prosessiteekkarien jäsentä, lippuja voidaan myydä mahdollisesti myös ovelta. Ilmo aukeaa perjantaina 12.4 klo 12 Kemistikillan nettisivuilla

MITÄ: Muuten-vaan-sillis 
MISSÄ: Rantsu
MILLOIN: 28.4 kello 12 eteenpäin
PALJONKO: 10€
ILMO: 12.4. klo 12:00 Kemistikillan sivuilla.
DRESSCODE: Vapaa sillisvarustus

***

Sillis is known to be the best thing you can have while enjoying student life, so now you get a possibility to enjoy it without hangover! On sunday 28.4. more or less hangover chemists get to enjoy Chemistry guilds just-because -sillis at rantasauna starting from 12:00. At sillis you can naturally enjoy the food, sauna and hot tub. Hangover is optional.

There will be places for 40 members of Chemistry Guild and for 20 members of Prosessiteekkarit. The sign up will open on Friday 12th of April at 12 pm at the Chemistry Guild's website.

WHAT: Just-because-sillis

WHERE: Rantasauna

WHEN: Sunday April 28th from 12 onwards

HOW MUCH: 10€

SIGN UP: opens on 12.4. at 12am at Chemistry Guild's website

DRESSCODE: Comfy sillis clothes

 

[3] Elämää valmistumisen jälkeen? Liity Kklubiin!

Pelottaako että yhteys vanhoihin kemistikavereihin katoaa valmistumisen jälkeen? Ei hätää!

Polin Kemistiklubin Alumnit, eli tuttavallisemmin KKlubi, on ratkaisu! Kklubi järjestää muun muassa kuukausittain afterworkkeja ja muuta alumneille suunnattua toimintaa, joten hyvästä kemistiseurasta pääsee nauttimaan myös valmistumisen jälkeen :)

Lisätietoja ja jäseneksi liittyminen: http://kemistiklubi.fi/

 

[4] Kemistikillan KotiKeittoKisa 2019

Taas se tulee! Nyt voi taas hyvällä syyllä laittaa pojan porisemaan ja alkaa suunnittelemaan omaa mestariteostasi Kemistikillan KotiKeittoKisaan 2019!

Tänä vuonna kilpailu järjestetään 24.4. Tuote hyväksytään kilpailuun mukaan, kunhan siihen on laitettu oma työpanos esimerkiksi yksi (1) rusina. Kilpailun ilmoittautuminen on jo auennut ja löytyy kemistikillan nettisivuilta. Ilmoitetut tuotteet tullaan jakamaan järkeviin kategorioihin osallistujamäärästä riippuen. Kilpailun tuomarit rekrytoidaan tapahtumailmon yhteydessä, päätuomarina toimii killan isäntä.

Joten nyt tuumasta toimeen ja eikun hommiin! Kisaan saa osallistua myös joukkueena, joten nappaa ihmeessä kaveri mukaan projektiin. HUOM tapahtuma on koko CHEMille avoin, eli kiltamme jäsenyyttä ei edellytetä! Tapahtuma toimii samalla myös (mahdollisina) preWappubileinä(?), eli paikalle voi tulla vain viihtymäänkin ja todennäköisesti nauttimaan kisan tuotoksista :)

---
Prepare yourselves HomeBrewContest is coming!

The Chemistry guilds HomeBrewContest 2019 will be held 24.4. this gives your unique chance to show your brewing skills in a form of a competition. You can enter the competition as a team or by yourself.

The entries will be divided into suitable categories depending on the number and variance of products. You have to have your own touch in the product, it can be fully made from scratch or you can just add one (1) raisin to a exsisting product. The entries will be judged by all powerful jury, the chair of the jury will be the host of Chemistry guild. After the competition there is a possibility to taste all of the entries by yourself.

So now is the best time to start thinking about your final product and start brewing! Event will act as a (possible) pre-Wappu(?) party of the chemistry guild, you are welcome to the event if you are a member of any CHEM-guilds or association.

---------------------

 

MUUT TIEDOTTEET

[5] Lääketeollisuuden Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelma opiskelijoille - haku vuoden 2019 ohjelmaan nyt avoinna

Lääketeollisuus ry ja sen jäsenyritykset järjestävät syksyllä 2019 jo kuudetta kertaa korkeakouluopiskelijoille suunnatun Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelman, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua kansainvälisen tutkivan lääketeollisuuden työtehtäviin ja uravaihtoehtoihin. Haku ohjelmaan on avoinna huhtikuun loppuun asti

Osallistujat saavat tietoa lääketeollisuuden työtehtävistä ja uramahdollisuuksista kattavasti eri näkökulmista ja tutustuvat erilaisiin yrityskulttuureihin. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. lääkekehitys ja -tutkimus, tuotanto ja jakelu, markkinointi ja myynti, kansainvälisyys sekä lääketeollisuuden toimintaympäristö ja yhteiskuntavastuu.

Ohjelmassa on ollut mukana enimmäkseen kaupallisen alan, biotieteiden, farmasian, terveystaloustieteen ja lääketieteen opiskelijoita, mutta mukaan voi hakea muiltakin aloilta. Lääketeollisuudessa tarvitaan monenlaisia osaajia!

Ohjelmaan voivat hakea opintojensa loppuvaiheessa olevat opiskelijat (vähintään 75 % opinnoista suoritettu). Ohjelma on pääosin suomenkielinen, mutta sisältää myös englanninkielisiä osiota.
Ohjelmaan kuuluu seitsemän opintopäivää. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Kustannamme ruokailut opintopäivien aikana, matkat opiskelupaikkakunnalta ja tarvittaessa majoituksen muualta kuin pääkaupunkiseudulta tuleville.

Lisätietoa ohjelmasta ja hakulomake löytyy verkkosivuiltamme: www.laaketeollisuus.fi/PIFStars.

 

[6] Mentorointiohjelma

Opiskelija, kaipaatko apua uravaihtoehtojen pohdinnassa ja omien vahvuuksiesi löytämisessä? Haluaisitko keskustelutukea ja kokemuksen tuomaa näkemyksellisyyttä vanhemmalta asiantuntijalta? Tilaisuutta pureutua omiin urahaaveisiisi ja itsesi kehittämiseen? Hae mukaan! Hakuaika syksyn 2019 mentorointiohjelmaan on 1.4.–10.5.2019.

Lisätietoja: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/opiskelija-hae-aktorina-mukaan-mentorointiohjelmaan

 

[7] Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella tarjolla tuntiopetustöitä syksylle

Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopisto-opintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä.

Työ on osa-aikaista (2-4h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta ja kurssin tasosta riippuen. Tenttien ja harjoitusten korjaamisesta maksetaan (tyypillisesti) erikseen 300-400 euroa kurssista ja koulutuksesta riippuen. Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille. Paikkoja haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta, ks. rekrytointi-ilmoitus laitoksen nettisivulla math.aalto.fi (etusivulla).

Liitteeksi tarvitaan cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää), sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje.

Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina.

Jätä hakemus viimeistään torstaina 9.5.2019.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

 

[8] Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa la 13.4.2019 klo 16

Polyteknikkojen Orkesteri tunnelmoi kevätkonsertissaan itämaisen mystiikan, slaavilaisen runouden sekä Beethovenin rakastetun 7. sinfonian tahtiin. Avausnumerona kuultava Borodinin Keski-Aasian aroilla tuo lämpimän tuulahduksen paahteisilta ruohomailta. Sinfoninen runo Vesihiisi, jonka Dvořák sävelsi tsekkiläisen runon pohjalta, tarjoilee lennokkaampia ja dramaattisempia sävyjä. Konsertin loppuhuipennuksena kuullaan Beethovenin 7. sinfonia, joka on tanssillisuudessaan ja rytmikkyydessään kuin ylistyssoitto kevään saapumiselle. Orkesteria johtaa James Kahane.

Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa
Lauantaina 13.4 klo 16
Dipoli (Otakaari 24, Espoo)

-Aleksandr Borodin: Keski-Aasian aroilla

-Antonín Dvořák: Vesihiisi

-Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1270436693109894/

Liput ennakkoon
8 / 12 / 15 €  (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu)
Ryhmäalennus -20 % vähintään 10 henkilön ryhmille.
Lippukauppa osoitteessa polyteknikkojenorkesteri.fi

Liput ovelta
10 / 15 / 18 € (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu)

Polyteknikkojen Orkesteri, PO, on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri, joka on perustettu vuonna 1922. Soittajat ovat pääasiassa Aalto-yliopiston opiskelijoita ja alumneja, mutta mukana on myös muiden akateemisten oppilaitosten opiskelijoita sekä musiikin harrastajia. Orkesterissa on aktiivisia jäseniä noin 100.

***

The Polytech Orchestra gives a spring concert with Asian flavours, Slavic poetry, and the beloved 7th Symphony by Beethoven. The opening work “In the Steppes of Central Asia” by Borodin brings warm winds from the mystic grasslands. The symphonic poem “Water Goblin” by Dvořák, based on a Slavic poem, has more vivid and dramatic tones. The climax of the concert is Beethoven’s 7th Symphony. The joyful dance-like rhythms of the symphony resemble a praise to the arrival of spring. The orchestra is conducted by James Kahane.

Spring Concert of the Polytech Orchestra
Saturday 13 April at 4PM
Dipoli (Otakaari 24, Espoo)

-Alexander Borodin: In the Steppes of Central Asia

-Antonín Dvořák: The Water Goblin

-Ludwig van Beethoven: Symphony No. 7

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1270436693109894/

Tickets bought in advance:

8 / 12 / 15€  (student / pensioner / standard ticket)
Discount for groups of at least 10 people -20%
Tickets available at polyteknikkojenorkesteri.fi/en

Tickets sold at the door

10 / 15 / 18€ (student / pensioner / standard ticket)

The Polytech Orchestra (PO), founded in 1922, is a student symphony orchestra based in Otaniemi. The orchestra works in cooperation with Aalto University Student Union (AYY). Most of the approximately one hundred members are students and alumni from Aalto University, but there are also students from other universities and schools from the greater Helsinki area.

 

[9] Wappuvaihto 2019

Tule selvittämään millainen Wappu on Hervannassa ja ilmoittaudu Wappuvaihtoon!

Iloinen bussimatka Hervantaan lähtee Otaniemestä 15.4. klo 9:30. Hervannassa on luvassa ainakin Tampin paljastus sekä Colours-bileet Ilonassa. Bussit takaisin Otaniemen turvaan lähtee yöllä klo 1 ollen perillä klo 3:30 mennessä. 
Hintaa (sisältäen bussikyydit Otaniemi-Hervanta-Otaniemi ja lipun Coloursiin) kertyy max 20€ henkilöä kohden riippuen osallistujamäärästä. Mukaan mahtuu 50 nopeinta ja ilmoittautuminen aukeaa 1.4. klo 12 osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/wappuvaihto-2019/

Lisätietoja FB-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/791123701271281/

***

If the Wappu in Otaniemi begins to be boring or you want to experience something else, sign up for Wappuexchange to see how Wappu is celebrated in Hervanta!

The merry bus ride to Hervanta leaves from Otaniemi the 15th of April at 9:30. At Hervanta, there will be the reveal of Tampere’s own Wappumagazine Tamppi and Colours party at nightclub Ilona. The bus will be back at Otaniemi by 03:30 AM, with the bus leaving at 01:00 AM from Tampere.

The price for the entire exchange is max 20€ per person, with the bus trip from Otaniemi to Hervanta and back and entrance fee to Colours. The 50 spots go to the fastest signups.

Sign up starts on 1st of April at 12:  https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/wappuvaihto-2019/
More information in the FB-event: https://www.facebook.com/events/791123701271281/

 

[10] Kurssiassareita Tietotekniikan laitoksen kursseille syksyksi, hakudeadline 15.4.2019

Tietotekniikan laitos hakee kurssiassareita syksyn kursseille! Esim. Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 kaipaa myös muita kuin tietotekniikan opiskelijoita assareiksi. Lisätietoa löytyy: https://into.aalto.fi/display/enccis/Job+advertisements

Määräaika hakemuksille on 15.4.2019.

 

[11] Sustainability Science Days 2019

Aalto-yliopiston Sustainability Hub (ASH) ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti (HELSUS) järjestävät Espoossa ja Helsingissä 9.5. - 10.5.2019 kaksipäiväisen Sustainability Science Days -konferenssin teemalla ”Making use of sustainability science”. Konferenssin fokuksena on kestävyystieteen hyödyntäminen päätöksenteon areenoilla, ja sen puitteissa järjestetään erilaisia tieteellisiä sessioita, paneelikeskusteluja ja muita tilaisuuksia. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille opiskelijoille!

Facebook https://www.facebook.com/events/777632115908432/?event_time_id=777632119241765

Koko konferenssin ohjelma on saatavilla http://sustainabilitysciencedays.fi/

ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/0b02cae5-9e1a-47af-9b2f-a67e59de75cb?displayId=Fin1727881

 

[12] Hae AYY:n stipendejä!

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendejä voi hakea 27.3. klo 12:00  - 24.4. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

***

 

AYY is distributing exchange, community and study scholarships this spring to support the internationalisation of students, support community activities and encourage for successful combination of studies and the student life.

The spring application period for the scholarships is Wednesday 27.3., 12:00, – Wednesday 24.4., 23:59.

More information: http://ayy.fi/en/students/services/scholarships/

 

Tiedottaja-sihteeri 2019: Ville Ukkonen
tiedottajasihteeri@kemistikilta.fi
23.9
08:00 @ Otakaari 18
Yhteystiedot

Kemistintie 1
FIN-02151 Espoo
Finland

hallitus kemistikilta.fi

Sisältö © 2012-2019 Kemistikilta
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste

Tapahtumien ilmoittautumisrekisterin tietosuojaseloste

Kemistikiltaa tukemassa

NN Sks Kemia100

KTY Neste